het boek koos

Het boek KOOS. Een feestje voor iedereen!

het boek koos

Koos is speciaal geschreven voor bijzondere kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes. Het verhaal speelt in een wereld waar zintuiglijke ervaringen heel belangrijk zijn: de wereld van het MCG-kind!

Met dit boek beleef je een route door die wereld. Zintuiglijke beleving is de basis van ons bestaan. Onze zintuigen vertellen ons alles over de wereld om ons heen. Stap samen met je kind in de wereld van Koos, een wereld vol zintuigelijke ervaringen.

KOOS
KOOS

Het lezen van het boek.
De tekst in de wereld van Koos is in twee verschillende kleuren afgedrukt. Zo is het makkelijk het verhaal op verschillende niveaus voor te lezen. De in het geel afgedrukte tekst werkt als ondersteuning van de illustraties. Deze versie is speciaal voor MCG kinderen geschreven. Uiteraard is deze tekst niet uitsluitend voor deze doelgroep maar ook voor andere taalzwakke kinderen. Kinderen die zelf het verhaal willen vertellen aan de hand van de illustraties kan je makkelijk ondersteunen en richtlijnen geven door de gele tekst voor te lezen. De witte tekst vertelt het verhaal voor een kind zonder (taal-) beperkingen. Deze tekst kan gebruikt worden door broertjes en zusjes.

Elk kind is uniek, zeker in woordbegrip en communicatie. Door de twee kleuren in dit boek kan je als ouder/verzorger makkelijker het verhaal op maat voorlezen. Soms alleen geel, soms een regel wit tussendoor. Een boek met mogelijkheden.

Zintuiglijkparadijsvogel.def[1]-page-001-3e beleving
De dieren in het verhaal staan symbool voor onze meest bekende zintuigen: ruiken, zien, horen en voelen. Koos zelf staat symbool voor een zintuig dat in de antroposofie de IK-zin genoemd wordt. De handleiding bij het boek geeft je ideeën hoe je tijdens het verhaal met huis- tuin- en keukenmiddelen de zintuigen kan beleven. Net als bij de tekst, is het de ouder/verzorger die het verhaal 100 % op maat maakt.

Koos is ontstaan uit het belevingstheater “DE WERELD VAN KOOS” 
In het tater wordt gebruik gemaakt van vertelplaten. Deze platen vormen ook de basis van het boek. Om het boek herkenbaar te maken hebben we gekozen voor en canvas kaft en dik sterk papier dat niet zo  kwetsbaar is voor vocht. Bij het boek worden standaard ook de handleiding, liedjes- en vertelcd en handpop van KOOS geleverd. Met de cd van het boek haal je de muziek en het verhaal van het theater in huis. KOOS en het boek doen de rest!

Door de samenwerking met de BOSK en de financieel ondersteuning van NSGK is het mogelijk geworden dit bijzondere boek aan te bieden!

de prijs van het totale pakket met boek, cd, handleiding en handpop is 40 euro

Logo%20Feest%20op%20Wielen[1]
terug naar home